Met het Virtual Reality burgerrestaurant van de Universiteit Utrecht wordt in samenwerking met Libra Revalidatie & Audiologie en Amarant onderzocht wat de meerwaarde van nieuwe technologie als VR kan zijn in de cognitieve diagnostiek bij arbeidsreintegratie.
Aan de hand van verschillende bestellingen van virtuele klanten gaan de patienten aan de slag en worden al hun handelingen vastgelegd. De bestellingen worden steeds complexer, waardoor onderzocht kan worden wat onder welke omstandigheden nog goed gaat en wanneer prestaties minder worden. Tijdens het uitvoeren van de opdrachten worden oogbewegingen en handbewegingen geregistreerd. Dit gebeurt met een ingebouwde eye tracker in de HTC Vive en Manus gloves respectievelijk.
Improvive kreeg de opdracht het project stabieler te laten lopen. We hebben hierbij een bijdrage geleverd aan de technische aspecten. Zo zijn conflicten tussen de Manus software en SteamVR opgelost, en is de mogelijkheid om Vive controllers te gebruiken toegevoegd. Ook is het interface menu en de dataregistratie aangepast. Daarnaast hebben wij ook onze kennis van realistische VR ervaringen geïmplementeerd. De spel interacties zijn consistent gemaakt, zoals de betaal- en opruim mogelijkheden. Tot slot zijn karakter interacties realistischer, verbeterde avatars, verbeterde dialoog en feedback van de virtuele klanten.
Wij wensen de Universiteit Utrecht veel succes met de uitvoering van het verder onderzoek! Meer over de onderzoek hier en hier